Zonwering en rolluiken

De zon kan op een hinderlijke manier uw woning, kantoor of werkplaats binnen schijnen. Dat zorgt bijvoorbeeld voor een vervelende weerkaatsing van licht op een beeldscherm of het belemmert een goed zicht naar buiten. In het Drechtstedengebied is Venster Center Dordrecht uw ervaren partner voor een effectieve en stijlvolle zonwering en rolluiken voor uw woning, kantoor of werkplaats.

Een modernere vorm van zonwering zijn de knikarmschermen. Deze soort zonwering is ideaal als uw zonwering nodig heeft welke boven een vrije doorloop hangt.

De meest klassieke vorm van zonwering zijn de uitvalschermen. Ze zijn geschikt voor toepassingen waar geen vrije doorloop noodzakelijk is.

Markiezen geven uw woning of kantoor extra uitstraling. Noem het chique, nostalgisch of romantisch: met markizen maakt u uw woning of kantoor af.

Screens worden direct tegen uw ramen bevestigd. Daardoor wordt op een effectieve manier de zon geweerd én kan de privacy binnenshuis eenvoudig geregeld worden.

De primaire functie van rolluiken betreft het buitensluiten van daglicht en zonlicht. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer effectief voor de verduistering van slaapkamerramen. 

Zonwering en rolluiken

Zonwering is er in vele soorten en maten. Venster Center in Dordrecht biedt een uitgebreid kleurenpallet van zonweringdoeken in een rijke schakering van blokstrepen, fantasiedessins of effen doeken. Ook bestaat de mogelijkheid om met speciale zonweringdoeken, met  hoge UV-beschermingsfactor de zonne-energie – die nog door het zonweringdoek heen gaat – extra te reduceren. Naast enkele standaard RAL-kleuren kunnen de metalen of houten delen van zonwering ook in elke andere kleur geleverd worden. De juiste zonwering zorgt niet alleen voor een aangename, verkoelende schaduw, maar draagt ook bij aan energiebesparing bij panden met airconditioning. Venster Center biedt daarom een breed assortiment aan.

De primaire functie van rolluiken betreft het buitensluiten van daglicht en zonlicht. Zo zijn rolluiken bijvoorbeeld zeer effectief voor de verduistering van slaapkamerramen. Of als zonwering in woon- of werkvertrekken. De rolluiken van Venster Center Dordrecht bieden bovendien ook een uitstekende warmte– en koude-isolatie en houden omgevingslawaai (deels) buiten de deur. Naast de genoemde eigenschappen hebben rolluiken bovendien een uitstekende inbraakpreventieve werking, zeker als uw gehele woning of kantoor van rolluiken is voorzien. Ramen en deuren met rolluiken zijn namelijk veel lastiger open te krijgen door ongewenste bezoekers. Een mooie bijkomstigheid!